Üzletnyitás feltételei 2023, munkavédelmi és tűzvédelmi teendők?

Milyen általános munkavédelmi és tűzvédelmi teendői vannak üzlet nyitás során?

 1. A dolgozók az munkavédelmi oktatásban kell részesíteni munkába álláskor, munkakör megváltozásakor, munkaeszköz megváltozása, új munkaeszköz használata, új technológia bevezetésekor. Az oktatász rendes munkaidőben kell megtartani és dokumentálni szükséges a szabályok szerint.

 2. A munkavállalóknak részt kell vennie orvosi alkalmassági vizsgálaton, szükség esetén személyi higiénés vizsgálaton. A 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet a munkaköri, szakmaüzletnyitás feltételei 2023

   

 3. i, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről határozza meg az orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjét.
 4. munkáltatónak írásban kell meghatároznia a szükséges egyéni védőeszközök listáját, viselésének, juttatásának a rendjét 1993. évi XCIII. munkavédelmi törvény alapján.
 5. Az egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése munkabiztonsági és munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.
 6. Az egyéni vállalkozó számára is szükséges a kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatértékelés elkésztetése, amely munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Üzletnyitás feltételei 2023

Elkészítjük a szükséges dokumentációkat ,

                                                                                                                     így Ön nyugodt lesz egy hatósági ellenőrzés előtt, közben és utána.

Országos elérhetőség:

Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Miskolc, Balaton és környéke, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg és környéke területén.

Üzletnyitás feltételei 2023, milyen teendői vannak a vállalkozónak a munkavédelem , tűzvédelem területén?

Ha már egy fő alkalmazottja is van önre vonatkozik a munkavédelmi törvény rendelkeznie kell :kémiai kockázatelemzés, munkahelyi kockázatelemzés, munkahelyi kockázatértékelés, munkavédelmi kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatértékelés, munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás, tűzvédelmi szabályzat, védőeszköz szabályzat dokumentációkkal.

Ha nincs alkalmazottja akkor is el kell készíttetni a kémiai kockázatelemzést, kémiai kockázatbecslést.

A kockázatértékelés, kockázatelemzés, kockázatbecslés készítése :

Munkabiztonsági, illetve munka egészségügyi szaktevékenység.

A munkáltató a kockázatértékelést, a kockázatkezelést és a megelőző intézkedések meghatározását – eltérő rendelkezés hiányában – a tevékenység megkezdése előtt,azt követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni az Mvt. 54. § (3) bekezdése szerint.

Munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás:

Az oktatás nem minősül szaktevékenységnek, a vezető is megtarthatja a munkavállalóinak, viszont az előírások alapján a munkavédelmi szakember közreműködése szükséges. Tehát az oktatást csak munkavédelmi szakember által összeállított munkavédelmi oktatási tematika alapján vagy miután a vezetőség oktatásban részesült lehet megtartani .

Szükség esetén megtartjuk a munkavédelmi oktatást,segítünk a munkavédelmi oktatásban vagy munkavédelmi oktatási tematikát dolgozzunk ki,ezek után a vezető is megtarthatja az oktatást.

Üzletnyitás feltételei minimum követelmények az érintésvédelem, villámvédelem, villamos biztonságtechnika megfelelő kialakítása:

A 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet, 54/2014 (XII. 5.) BM rendelet alapján a villamos hálózat ellenőrzését az alábbiak szerint kell elvégezni:

 • -Villamos szerelői ellenőrzést kell végrehajtani a kéziszerszámokon, a munkahelyek

villamos berendezésein (karbantartó kéziszerszámok, stb.) mobil elektromos eszközök.

 • -Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot kell végezni minden új

berendezés, létesítmény üzembe helyezése, használatbavétele előtt, továbbá

rendszeresen legalább 3 évente.

 • -Tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat
 • -Villámvédelmi rendszer felülvizsgálat

Munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentáció összefoglalva:

 1. Érintésvédelmi jegyzőkönyv
 2. Villámvédelmi jegyzőkönyv
 3. Tűzvédelmi szabványossági
 4. Orvosi alkalmassági
 5. Munkavédelmi oktatás és dokumentáció
 6. Tűzvédelmi oktatás és dokumentációk
 7. Munkavédelmi kockázatelemzés, kockázatértékelés
 8. Kémiai kockázatbecslés
 9. Üzemeltetői naplók

és tevékenység, létszámtól függően egyéb munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentációkra is szükség lehet például tűzvédelmi szabályzat.

Legyen sikeres!

Önnek is segítünk.

Hívja a +36-30-261-01-52vagy írjon a kapcsolat menüpont alatt.

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam accumsan est at tincidunt luctus. Duis nisl dui, accumsan eu hendrerit sit amet, rutrum efficitur lacus.

Amy Adams
Creative Student

Over 12,000
5 Star Ratings

Rated 5/5 by 12,000 Students

Related Posts